Meglepő? A Mészáros család cégei nyertek több milliárdos közbeszerzést Felcsúton

Meglepő? A Mészáros család cégei nyertek több milliárdos közbeszerzést Felcsúton

Micsoda véletlen, hogy pont ők bizonyultak alkalmasnak az új iskola felépítésére.

16 tantermes, kétszintes új iskola épül Felcsúton - írta meg az Átlátszó. Az épületet 600 főre tervezik, bár az egész faluban alig laknak 1900-an, és az eddigi iskola létszáma 200 fő körül mozgott. Az új épület mindent fog tudni, amit egy modern iskolának tudnia kell. Bár minden településen olyan iskola lehetne, mint a miniszterelnök falujában, de hát ez hiú ábránd.

A közbeszerzésen három cég indult, de gondolom senki nem lepődik meg azon, hogy a falu volt polgármesteréhez köthető cég nyert.

A FEJÉR-B.Á.L. Zrt. nettó 4.549.161.674 forintért vállalta a munkát. A cég tulajdonosai Homlok-Mészáros Ágnes, Mészáros Beatrix és ifj. Mészáros Lőrinc, vagyis Mészáros Lőrinc gyermekei és válófélben lévő felesége. 

A strómanok második nemzedékének cége rendszeres győztese a közbeszerzéseknek - ki várt mást? Így persze könnyen teljesítette a feltételeket. És még a tervezés is családban maradt: a Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. nettó 232.500.000 forintért végezhette el a feladatot. A Kft. tulajdonosa a Mészáros Lőrinc gyerekeinek tulajdonában álló Fejér-B.Á.L. Zrt., amely most elnyerte a kivitelezést.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.17

Négy ügy Bicskén, amelyben Fidesz trükközni akart

A bicskei fideszes polgármester mindig megpróbál keresztbe tenni a helyi demokrácia-párti képviselőknek.

  • 2020.10.16

Mi mindent vehetne egy bicskei lakos Koncz Zsófia kampánypénzéből? - SZAVAZÁS

5,5 millió forint nem kevés, sokunk életét meg tudná változtatni egy ekkora összeg. A frissen megválasztott Fidesz-csicska csak online hirdetésekre költött ennyit.