Az európai bizottság alelnöke porig alázta Orbán beteg "demokráciáját"

Az európai bizottság alelnöke porig alázta Orbán beteg

Egy ilyen magas pozícióban lévő európai vezető véleménye Orbánnak is fáj.

Vera Jourová a Spiegelnek adott interjúban arról beszélt: amit Orbán csinál még csak nem is illiberális. Szerinte félő, hogy a közvélemény egy napon arra döbben rá: a legutóbbi választás volt az utolsó, amelyet még szabadnak lehetett nevezni - írja a Hvg360.

Az európai vezető baljós előjelzést adott Magyarországról. 

Jourová szerint félő, hogy a közvélemény egy napon arra döbben rá: a legutóbbi választás volt az utolsó, amelyet még szabadnak lehetett nevezni.
Orbán arra sem tud hivatkozni, hogy szándékosan bántanak minket

Az Európai Bizottság alelnöke az interjúban megnyugtatott mindenkit, hogy a hónap végén előterjesztendő jogállami jelentés nem helyettesíti

  • a folyamatban lévő jogállami eljárást Magyarország és Lengyelország ellen,
  • sem pedig az Európai Bíróságnál kezdeményezett szerződésszegési eljárásokat.

Éppen azért mérik fel a demokrácia helyzetét az összes tagországban, hogy Budapest és Varsó nem mondhassa: kipécézik őket.

Arra a kérdésre, hogy Orbán a felhatalmazási törvénnyel messze nagyobb mértékben korlátozta az alapjogokat a járvány első hulláma során, mint a többi tag, majd megint csak másokra hivatkozott, a politikus azt válaszolta:

ebből is látszik, mennyire fontos az objektív tájékoztatás. Ugyan Európa több más részén is megnehezül a sajtó munkája, szűkül a civil szervezetek mozgástere, de ami Magyarországon van, az riasztó. A magyar médiát már nemigen lehet sokszínűnek nevezni. Épp ezért a Bizottság a jövőben fokozottan oda akar figyelni a sajtószabadságra. A demokrácia egyik pillére ugyanis, hogy átfogóan és szabadon lehessen tájékozódni - harangozza be interjúját a Hvg360.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.20

Lázár bemutatta, miért alkalmatlan Orbán miniszterelnöknek

Azzal, hogy Mészáros és Simicska féle pénznyelőkkel veszi magát körbe Orbán, képtelen stabilan működő kormányt fenntartani. Mutatjuk, miért:

  • 2020.10.20

Müller Cecília beismerő vallomása: gyalázatos a fideszes válságkezelés

A jachtminiszter Szijjártó Péter vett 20 ezer lélegeztetőgépet 300 milliárdért. De minden második ember meghal, aki felkerül rá. Inkább a fertőzés megállítására és a tesztelésre kellett volna költeni, nem összevásárolni egy csomó lomot.

  • 2020.10.20

Évi legfeljebb 44 nap kirendelést tenne csak lehetővé a MOK

A Magyar Orvosi Kamara közzétette azokat a pontokat, amiknek teljesülnie kell ahhoz, hogy ne fogyjon el az orvosok nagy része az országból.