Ujhelyi: Mit bénázott már megint a vámpírkormány?

Ujhelyi: Mit bénázott már megint a vámpírkormány?

A MSZP-s képviselő nem érti, hogy tudták ez a lehetőséget is elbénázni a fideszes csicskák. Milliárdokat bukhatott az ország miattuk.

Ujhelyi István, az MSZP képviselője szerint a kormány olyan euró-milliárdokat bukott el, amiért csak ki kellett volna tartsa a kezét.

Az EU ugyanis létrehozott egy közös alapot, SURE-alap néven, amelyből a közös kassza segítségével tudták segíteni az EU-s országok a saját munkavállalóikat a járvány ideje alatt.

A képviselő követelte, hogy a kormány csatlakozzon ehhez a kezdeményezéshez, ahol szinte ingyen pénzt osztottak. A lehetőség egyébként a vállalkozók számára is nyitott lenne, nem csak azoknak, akik foglalkoztatotti jogviszonyban vannak. 

15 EU-s ország összesen 81 milliárd eurónál is több pénz kapott.
Csak a csehek 2 milliárdot, azaz 700 milliárd forintot kaptak ebből a programból! A görögök 2,7 milliárdot, a románok 4 milliárdot (durván 1400 milliárd forint), és a lengyelek 11,2 milliárd eurót kaptak - ez durván 4.018.618.268.000 forint.

Ennyi pénzből a kormány több százezer embert tudott volna megmenteni, mégsem tette.

A képviselő megkérdezte a Pénzügyminisztériumot, akik szerint adtunk be mi is pályázatot, de még "nem bírálták el azt". A képviselő azonban utánament a dolognak és kiderült: a magyar pályázat nem felelt meg a követelményeknek!

Minden más országnak sikerült rendesen pályáznia, nekünk nem. Itt valamit nagyon elbénázott a kormány. De nagyon.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.20

Lázár bemutatta, miért alkalmatlan Orbán miniszterelnöknek

Azzal, hogy Mészáros és Simicska féle pénznyelőkkel veszi magát körbe Orbán, képtelen stabilan működő kormányt fenntartani. Mutatjuk, miért:

  • 2020.10.20

Müller Cecília beismerő vallomása: gyalázatos a fideszes válságkezelés

A jachtminiszter Szijjártó Péter vett 20 ezer lélegeztetőgépet 300 milliárdért. De minden második ember meghal, aki felkerül rá. Inkább a fertőzés megállítására és a tesztelésre kellett volna költeni, nem összevásárolni egy csomó lomot.

  • 2020.10.20

Évi legfeljebb 44 nap kirendelést tenne csak lehetővé a MOK

A Magyar Orvosi Kamara közzétette azokat a pontokat, amiknek teljesülnie kell ahhoz, hogy ne fogyjon el az orvosok nagy része az országból.