Négy ügy Bicskén, amelyben Fidesz trükközni akart

Négy ügy Bicskén, amelyben  Fidesz trükközni akart

A bicskei fideszes polgármester mindig megpróbál keresztbe tenni a helyi demokrácia-párti képviselőknek.

Hazugságokkal és a törvények semmibevételével, tehát abszolút fideszeshez méltó eszközökkel próbálja titkolni a helyi közpénzek elköltésének módját Bicske kormánypárti polgármestere, Bálint Istvánné.

1. "képviselői munkája nem létezik"

Kifejezetten pimasz próbálkozás volt a polgármester asszony részéről, amikor azzal próbálta lepattintani a Momentum helyi képviselőjét, hogy a járványidőszakban annak nincs is jogosultsága kérdezni.

A képviselő-testület a veszélyhelyzet alatt nem tarthat ülést, ezért Önnek, mint a képviselő-testület tagjának Mötv. 32. § (2) bekezdés f) pontja szerinti képviselői munkája nem létezik, ezért ahhoz szükséges tájékoztatást sem tudok adni.

- válaszolta Molnár Dánielnek, amikor a képviselő kérdéseket tett fel néhány eltitkolni próbált szerződésről. Mondanunk se kell, a kijelentésnek az égvilágon semmilyen jogi alapja nem volt.

2. Meghívó az utolsó pillanatban

Bevett fideszes trükköt alkalmazott a városvezetés akkor, amikor az utolsó pillanatban hívták össze a testületi ülést, hogy ne lehessen rá érdemben felkészülni. Mindössze 16 órával az ülés előtt küldtek meghívót a képviselőknek, és akkor kapták csak meg az előkészítő anyagokat is, 320 oldalnyi terjedelemben.

3. Elszabotált vizsglóbizottság

Tavaly ősszel derült ki, hogy a város szemétszállító cége több százmilliós tartozást halmozott fel az elmúlt években. Hiába kérte Molnár Dániel és Balázs Péter képviselő egy önkormányzati vizsgálóbizottság felállítását. Még válaszra sem méltatta a testület fideszes többsége. Úgy tűnik, ők nem akarják tudni, hogy miért került ilyen lehetetlen helyzetbe az önkormányzati cég.

4. A leleplezett közpénzpazarlás

Még júliusban fedezte fel Molnár Dániel, a Momentum önkormányzati képviselője, hogy a BTC igazgatója a saját cágán keresztül önmagának ad tanácsokat, hogy aztán a saját javaslatait ő maga hajtsa végre. Mindezt évi kétmillió forintért. Így két címen is kap az önkormányzattól juttatást ugyanazért a feladatért. Bár korábban legalább 8 évre szóló szerződést kötött a város ezzel a céggel, Molnár kutakodása után hirtelen megszüntették a szerződést. Ez lényegében beismerése annak, hogy a szerződés által eddig feleslegesen utalt ki az önkormányzat évente két millió forint közpénzt egy Fidesz közeli emberhez. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.14

A fideszes csicskaképzés megy, a tanárok meg hullanak, ez Orbánország ma

A Pedagógusok Szakszervezete három olyan tanárról is tud, akik egészen biztosan és igazoltan koronavírus-fertőzés miatt haltak meg. Orbán nem védi meg a pedagógusokat, neki másra kell a pénz, például a csicskautánpótlásra és stadionokra.

  • 2020.10.12

Ha csak egy cikket olvasol el az időközi választásról, ez legyen az

A hétvégi időközi választáson óriási lépést tettek a szabadságszerető magyarok Orbán Viktor leváltása felé. Az összefogás működik, és 2022-ben a győzelmet is elhozza majd a köztársaságpárti erőknek.

  • 2020.10.11

5 fideszes mondat, amitől neked is ökölbe szorul a kezed

Összegyűjtöttük azokat a kijelentéseket, amik legjobban megmutatják a Fidesz romlottságát és gátlástalanságát.