Kunhalmi Ágnes feljelenti a Velencei tavat kiárusító fideszes gárdonyi önkormányzatot

Kunhalmi Ágnes feljelenti a Velencei tavat kiárusító fideszes gárdonyi önkormányzatot

Hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt.

Tóth István polgármester, a vámpírkormány gárdonyi helytartója a civileket is átverve ragaszkodik hozzá, hogy felparcellázhassa a velencei tavi szabadstransokat. A civilek tüntetéssel, aláírásgyűjtéssel reagáltak erre, a helyi demokratikus erők pedig népszavazáson kezdtek el gondolkodni.

Őket segíti most Kunhalmi Ágnes. Az MSZP társelnöke csütörtökön, a Velencei-tó partjáról, a pártja Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta,

a gárdonyi önkormányzat hatvan évre biztosított földhasználati jogot egy cégnek mindössze 8,4 millió forintért. A több mint 550 négyzetméteres vízparti területet a szabadstrandból hasították ki, a földhasználati jog eladása előtt nem történt meg a terület értékbecslése, nem volt pályázat, versenyeztetés.

Kunhalmi Ágnes közölte, az ügyészséghez fordul, kérve a hatvan évre földhasználati jogot biztosító szerződés semmissé tételét.

Az önkormányzatnak vagyoni hátrányt okozó testületi döntés és szerződéskötés miatt feljelentést is tesz ismeretlen tettes ellen hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanúja miatt

- jelentette be.

Elég volt a Velencei-tó elrablásából

Kunhalmi Ágnes: Elég volt a Velencei-tó elrablásából: minden köztulajdon elleni merényletkísérletre ellentámadást indítunk!

Posted by MSZP on Thursday, October 8, 2020

Elmondta, kezdeményezni fogja az Állami Számvevőszéknél, hogy vizsgálja ki, a gárdonyi önkormányzat felelősen gazdálkodik-e az önkormányzati vagyonnal. Az demokrata politikus jelezte azt is, hogy fegyelmi eljárás iránti igényt nyújt be az illetékes kormányhivatalhoz a polgármester és a jegyző törvénysértő előterjesztései miatt.

Eötvös Pál gárdonyi ellenzéki képviselő közölte, nem ez az első part menti terület, amelyet eladtak a városban az utóbbi években. Ezt a folyamatot meg kell állítani - folytatta -, ezért három témakörben kezdeményeztek helyi népszavazást.

A témaköröket ismertetve elmondta, a helyi építési szabályzatot nem szabad módosítani, nem szabad, hogy megszűnjön a harmincméteres védelmi sáv a tóparton, vagyis ne lehessen magas épületeket felhúzni oda. Az elszaporodó társasházépítések miatt kezdeményezik, hogy csak 2000 négyzetméteresnél nagyobb ingatlanra lehessen társasházat építeni - mondta, hozzátéve: a zöldterületek megtartásáról is megkérdezik a népszavazáson a helyieket.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.17

Négy ügy Bicskén, amelyben Fidesz trükközni akart

A bicskei fideszes polgármester mindig megpróbál keresztbe tenni a helyi demokrácia-párti képviselőknek.

  • 2020.10.15

Túró rudi, WC-papír, Fornetti és harcsa - erre költ legtöbbet Orbán házi focicsapata

A DK kiderítette, mire pazarolja a TAO-milliárdokat a Puskás Akadémia. Nem csoda, hogy Orbánék titkolni próbálták ezt a cikis listát.

  • 2020.10.02

Öt bicskei lakásra is elég lenne az a 150 millió, amit Matolcsy festményekre költ

Folytatódik a Nemzeti Bank elnökének megalomán luxusőrülete.